1.SMO ajax shoutbox i 2.sporo ucitavanje - Joomla! Forum - community, help and support


prvi put postam na ovom forumu iako pratim sta se desava poodavno.. pa eto pozz za sve koji su tu..
ja sam od skora poceo da radim sa joomlom ide nekako.. trena kada sam instalirao za mene famozni ( jer ga volim ali mi dusu pojede ) ajax shoutbox..
pojavila mi se poruka you need @ least 1 entry in shoutbox! type in message , reload, should fine.
posto sam pokusao da uradim sta je pisalo, posto nisam uspeo da ga ponovo pokrenem, pokusao sam da deinstaliram mislio sam da jesam ali... kada sam kasnije pokusao ponovo da instaliram isto , prijavljivalo mi je neku gresku da neka komponenta vec koristi folder u koji treba da se instalira ajax shoutbox komponenta. zaista je taj folder postojao.. pokusao sam da ga izbrisem rucno ali je uvek ostajao tu..
nakon toga odustao sam od tog shoutboxa dok nisam naisao na smo ajax shoutbox ( valjda je neka bolja veryija ) instalirao njega, ali se nakon nekog vremena pojavila ista poruka.. nekako se ta poruka posle velike upornosti resila ali ostaje da ja dalje imam onaj folder koji nece da se izbrise.. sta da mu radim....( dakle ne utice na rad trenutnog modula, valjda, ali ostaje mi nejasno ono sa brisanjem )
2. radio sam sajt http://www.sandzakcaffe.com meni treba na obicnom modemu oko 10 sec da ucitam sajt.. medjutim mnogi drugari su mi prijavili sporo ucitavanje pocetne stranice. izbacio sam odredjene stvari sa pocetne stranice..pokusao sam smanjenjem velicine banera slika.. ali sam nekom svojom logikom dosao zakljucka da mi je isti efekat na cilju ( artiljerijska terminologija  :p ) sta god radio da nije resenje tog problema..
3. da li je u pitanju tema ( xenia ii ) ili nesto drugo te se u ie 6 sajt lomi leva kolona je ispod sajta...
4. prilikom ucitavana stranica 2 modula mi se ravuku bola.. jedan sadrzi text sa slikama sve skroluje drugi prikazuje slike takodje ih skrola.. prilikom ucitavanja ti moduli se razvuku taman onoliko koliko ima sadrzaja.. pa ako bih stavio vise slika ili textova razvuklo bi se sa 3. sprata u prizemlje.. zbog cega se desava ?
ja se nadam da ovakav pocetak nece ostaviti negativan utisak na ostale nadam se da cu sam biti od koristi pri nekim drugim problemima.  :d

dobrodosao na forum :)

molim te da obratis paznju oko postavljanja pitanja (imamo pravila foruma - link).
pitanje ti je na mjestu ali za template moras da postavis u forum "sabloni".

problem oko brisanja odredjenog foldera/fajlova ja stvar chmod-a.
probaj da izbrises putem ftp-a (pretpostavljam da si siguran sta treba da izbrises) ako nece probaj iz cpanela ako ga imas.

ja se nadam da ovakav pocetak nece ostaviti negativan utisak na ostale nadam se da cu sam biti od koristi pri nekim drugim problemima.  cheesy

ne, neces u svakom slucaju ostaviti pogresan utisak :)





Comments